100 vuotta yhteistyön voimaa

ma 18. tammikuuta 2021 12.32.00

”Se oli kuin ihme. Valkeus, joka tuli lankoja pitkin nappia painamalla.” Aina ei tule ajatelleeksi, minkälainen merkitys sähköllä on arjessamme. Puhumattakaan siitä, minkälaisin kääntein se on koteihimme tuotu.

100 vuotta sitten seudullamme alkoi kehitys, jonka ansiosta päästiin pitäjä pitäjältä ja talo talolta viettämään valojuhlia. Valo tuli nappia painamalla, silitysrauta sai lämpönsä johtoa pitkin ja maatilan työt saivat sähkön avukseen. Oulun Seudun Sähköllä on ollut merkittävä rooli kotiseutumme kehityksessä: maaseudun valaisemisella parannettiin ihmisten elinoloja ja varmistettiin seudun elinvoimaisuus.

Sähkölinjojen vetämiseen keskelle korpia tarvittiin tahtoa, osaamista ja ennen kaikkea yhteistyötä. 1900-luvun alussa Oulujokilaaksoon perustettiin useita pieniä kyläkohtaisia sähköosuuskuntia. Saadakseen lisää hartiavoimia, ne päättivät koota voimansa yhteen. Näin syntyi 26.3.1921 Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkö.

Vielä 100 vuoden jälkeenkin Oulun Seudun Sähkön perustehtävä on tuoda toimialueemme asukkaille hyötyä ja hyvinvointia: sähköä, lämpöä ja viimeisimpänä valokuitua. Osuuskuntaperiaate ja yhteistyö ovat säilyneet yhtiömme kantavina voimina läpi vuosikymmenten. Sen ansiosta pystymme tänä päivänä tarjoamaan jäsenillemme Suomen edullisinta energiaa.

100-vuotisjuhlasivusto ja kirja kokoavat tarinat yhteen

Olemme julkaisseet 100-vuotisjuhlasivuston, jonne on dokumentoitu Oulun Seudun Sähkön historian jokainen vuosikymmen. Sivusto löytyy osoitteesta oss100.fi ja siellä on katsottavissa myös lyhytelokuva Valon kaari.

Alkuvuodesta 2021 lähetämme jokaiselle jäsenellemme Valon kaari -juhlakirjan, joka on elämänmakuinen ja maanläheinen kertomus suuresta alkuinnostuksesta, haasteiden voittamisesta, oikeaan osuneista valinnoista ja yhteistyön voimasta sekä ennen kaikkea ihmisistä tapahtumien äärellä. Kirjan ovat kirjoittaneet Kimmo Salo ja Pälvi Salo.

Tulemme juhlavuoden aikana näkymään alueellamme monin eri tavoin. Sosiaalisen median puolella juhlavuoden tunnelmia voi seurata tunnuksen #meidänhistoriaa kautta.

Juhlimme 100-vuotista taivalta ja #meidänhistoriaa yhdessä asiakkaidemme kanssa.

 

Tilaa valokuitu jo tänään!

TV-palvelun hinnasto & ohjeet

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon