Oulun Seudun Sähkön tähtäin yli 10 000 valokuituasiakkaassa – verkko laajenee seuraavaksi Jääliin

to 17. kesäkuuta 2021 15.23.00

Oulun Seudun Sähkön valokuituliiketoiminta on kovassa kasvuvauhdissa. Suomen suurin seutuverkkotoimija tuo valokuidun seuraavaksi Jäälin taajamaan. Jääliläiset saavat valokuidun kotiinsa avaimet käteen -toimitettuna. Liittymishinta 100 euroa on valtakunnallisesti katsottuna poikkeuksellisen edullinen.

Oulun Seudun Sähkön liiketoimintajohtaja Jukka Kaarre kertoo Jäälin hankkeen käynnistyvän liittymien ennakkomyynnillä vielä kesäkuun aikana. Rakentaminen on suunniteltu alkavaksi vuoden 2022 aikana. Verkko valmistuu reilun vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.

– Valtakunnallisesti katsoen MeidänKuidun liittymähinta on kotitalouksille poikkeuksellisen edullinen. Valokuitu tuodaan koteihin avaimet käteen -periaatteella. Ainoastaan verkon langatonta käyttöä varten tarvittava reititin pitää hankkia erikseen ja senkin saa kauttamme edullisesti, sanoo Kaarre.

Laajakaistatuotteen asiakas voi valita nopeusvaihtoehdoista 200/200 Mbit/s tai 1000/1000 Mbit/s. Taloyhtiöliittymien nopeus on 100/100 Mbit/s.

– MeidänKuitu-valokuituverkko tuodaan Jääliin, mikäli liittyjiä on riittävästi sekä alueellisesti että yksittäisillä tieosuuksilla. Jääliläiset voivat nyt omalla aktiivisuudellaan edistää valokuituverkon toteutumista, Kaarre painottaa.

Oulun Seudun Sähköllä on pitkä kokemus infrarakentamisesta. Valokuiturakentamisen puolella yhtiö on tällä hetkellä Suomen suurin seutuverkkotoimija. Oulun Seudun Sähköllä on 1 200 kilometriä valokuituverkkoa Limingan, Lumijoen, Tyrnävän, Muhoksen, Kempeleen, Oulunsalon ja Vaalan alueilla. Valokuituasiakkaita yhtiöllä on yli 7 000, mutta Kaarre kertoo lähivuosien tavoitteen siintävän yli 10 000 asiakkaassa.

– Valokuitu on yksi Oulun Seudun Sähkön strategian kasvuliiketoimintoja ja esimerkiksi viime vuonna asiakasmäärämme kasvoi lähes 800 uudella valokuituasiakkaalla. Vakaa ja nopea nettiyhteys kiinnostaa suomalaisia kotitauksia ja yrityksiä paikkakunnasta riippumatta, joten lähtökohdat kasvulle ovat hyvät, Kaarre mainitsee.

Lisätietoja:

Jukka Kaarre, liiketoimintajohtaja, Oulun Seudun Sähkö, +358 40 823 1415, jukka.kaarre@oss.fi

 

Kartassa on nähtävillä suuntaa antava rajaus Jäälin valokuituverkon kattavuudesta.

Tilaa valokuitu jo tänään!

TV-palvelun hinnasto & ohjeet

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon