Valokuituliittymien käyttöönoton aikataulu Kempeleessä ja Oulunsalossa

ti 9. helmikuuta 2021 11.23.00

Päivitetty 9.2.2021

Kytkennät Kempeleessä ovat alkaneet ja etenevät alue kerrallaan. Oulunsalossa on käynnistynyt testausvaihe ja tämän hetkinen arviomme on, että käyttöönottoja päästään tekemään maaliskuussa.

 

Päivitetty 5.1.2021

 

Pahoittelemme, että valokuituliittymien käyttöönotto on viivästynyt alkuperäisestä aikatauluarviostamme Kempeleen ja Oulunsalon alueilla.

 

Valokuituverkkoa rakennetaan yhteisrakentamisena sähköverkon ja osittain myös lämpöverkon kanssa. Hyvästä suunnittelusta huolimatta suunnitelmia joudutaan välillä tarkentamaan rakentamisen edetessä ja aikataulut elävät luonnollisesti sen mukaan. Taajama-alueilla rakennettaessa on otettava huomioon myös esimerkiksi kuntien ja kaupunkien taholta tapahtuva infrarakentaminen, kuten katujen rakennustyöt. Näistä johtuviin aikatauluviiveisiin emme voi itse vaikuttaa.

 

Myös korona on hankaloittanut rakentamista. Esimerkiksi rahtiliikenne mannerten välillä on toiminut normaalia hitaammin ja aktiivilaitteidemme toimitukset ovat viivästyneet.

 

Tällä hetkellä ratkaistavanamme on vielä joitakin rakentamiseen liittyviä seikkoja, mutta uskomme niiden etenevän niin, että päätelaiteasennukset päästään aloittamaan tammikuun aikana sekä Kempeleen että Oulunsalon alueilla. 

Tilaa valokuitu jo tänään!

TV-palvelun hinnasto & ohjeet

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon