Rakentamisen aikataulu Jäälissä

pe 27. tammikuuta 2023 10.00.00

Liittymien käyttöönotot


Ensimmäiset kaapeli-TV yhteydet Jäälin alueella kytkettiin käyttöön joulukuussa. Pahoittelemme, että datayhteyksien käyttöönotto ei ole alkanut aikatauluarviomme mukaisesti. Laajoissa infrahankkeissa on aina mukana iso joukko urakoitsijoita ja tavarantoimittajia. Viive millä tahansa osa-alueella heijastuu nopeasti kokonaisaikatauluun. Tällä hetkellä näyttää siltä, että datayhteyksiä päästään asentamaan helmikuun aikana.

Asennuksia Jäälin alueella tekee yhteistyökumppanimme Nordic Teleservice. Kun käyttöönotot alkavat, asentaja sopii kanssasi asennusajan puhelimitse.  Asennuksen yhteydessä saat myös opastuksen laitteiden käyttöön. Jos olet tilannut kaapeli-TV:n, se kytketään käyttöön samalla käynnillä.

Maanrakennustyöt

Maanrakennustöitä tehdään Jäälin alueella vielä ensi kesänä. Rakennettavia teitä ovat: Leppilammentie, Hongikkokaarre, Lapintikantie ja Käpytikantie. Näillä alueella valokuituun on vielä mahdollista liittyä edullisella 100 euron liittymähinnalla.

Jäälinraittilla valokuitua rakennetaan yhteisrakentamisena Oulun kaupungin kanssa. Valokuidun rakentaminen siellä jatkuu ensi kesänä kaupungin aikataulujen puitteissa.

Kadunvarsien ennallistaminen

Tienvarret ennallistetaan maanrakennustöiden päätyttyä. Jäälin alueella ennallistamisesta huolehtii Oulun kaupunki.


Päivitetty 13.12.2023

Teemme Jäälin alueella vielä joitakin tonttikaapelointeja routatilanteen puitteissa. Keskeneräisiltä osin kaivutyöt jatkuvat ensi kesänä, jolloin myös tienvarret ennallistetaan. Ennallistamisesta huolehtii Oulun kaupunki.

Liittymien käyttöönotot

Jäälin alueen liittymien kytkennät päästään aloittamaan hieman arvioitua aikataulua myöhemmin. Tämän hetkisen arviomme mukaan ensimmäiset kytkennät ajoittuvat vuoden 2023 alkupuolelle. Pahoittelemme aikataulun viivästymistä.

Kun asennukset alkavat, yhteistyökumppanimme Nordic Teleservicen asentaja soittaa sinulle asennusajan varaamiseksi. Vastaathan puhelimeesi, sillä asennusvauhtiin vaikuttaa oleellisesti myös se, miten asennusajat saadaan sovittua.  Asennuksen yhteydessä saat myös opastuksen laitteiden käyttöön. Jos olet tilannut kaapeli-TV:n, se kytketään käyttöön samalla käynnillä.


Päivitetty 3.10.2022

Maanrakennustyöt Jäälissä ovat edenneet suunnitellun aikataulun mukaisesti ja ovat jo loppusuoralla. Jos kelit jatkuvat lauhana, saadaan kaapelointiin liittyvät maanrakennustyöt valmiiksi vielä tämän vuoden aikana. Kaivutöitä jatketaan, kunnes maa jäätyy. Tienvarret jäävät talven ajaksi konejäljelle. Ne ennallistetaan ensi kesän aikana. Ennallistamisesta huolehtii Oulun kaupunki.

Voit edelleen tiedustella satasen liittymähintaa myynnistämme. Saatavuus tarkastetaan aina tapauskohtaisesti.

Käyttöönotot alkavat marraskuussa

Aloitamme liittymien käyttöönotot Jäälissä marraskuun aikana. Asennusvauhtiin vaikuttaa oleellisesti se, miten asennusajat saadaan sovittua asiakkaiden kanssa. Vastaathan siis puhelimeesi, kun yhteistyökumppanimme Nordic Teleservicen asentaja soittaa sinulle!

Asennuksen yhteydessä saat myös opastuksen laitteiden käyttöön. Jos olet tilannut kaapeli-TV:n, se kytketään käyttöön samalla käynnillä.


Päivitetty 3.10.2022

Kartasta näet maanrakennustöiden tilanteen Jäälissä lokakuun alussa.

Tummanvihreät alueet ovat kaivutöiden osalta valmiit, eikä satasen liittymähinta ole enää mahdollinen.

Vaaleanvihreillä (ja keltaisilla) katuosuuksilla runko- ja jakeluverkko on tuotu alueelle ja kaivutöiden osalta tehtävänä on enää tonttiosuudet. Näillä alueilla tilanne muuttuu nopeasti. Liittymismahdollisuutta voi vielä kysyä myynnistämme. 

Siniset ja violetit alueet ovat vielä myynnissä, mutta niidenkin osalta tilanne muuttuu nyt nopeasti.

Käyttöönottojen pariin pääsemme vasta, kun koko verkko on toimintavalmis.


Päivitetty 16.8.2022

Maanrakennustyöt Jäälissä etenevät. Kartasta näet kaivutöiden tämänhetkisen tilanteen. Tummanvihreät alueet ovat kaivutöiden osalta valmiit, eikä satasen liittymähinta ole enää mahdollinen.

Vaaleanvihreillä (ja keltaisilla) katuosuuksilla runko- ja jakeluverkko on tuotu alueelle ja kaivutöiden osalta tehtävänä on enää tonttiosuudet. Näillä alueilla tilanne muuttuu nopeasti. Liittymismahdollisuutta voi vielä kysyä myynnistämme. 

Siniset ja violetit alueet ovat vielä myynnissä, mutta niidenkin osalta tilanne muuttuu nyt nopeasti.

Käyttöönottojen pariin pääsemme vasta, kun koko verkko on toimintavalmis.


Päivitetty 16.8.2022

Alla olevassa kartassa vihreällä merkityt alueet ovat maatöiden osalta kokonaan valmiit, eikä 100 euron liittymähinta näillä alueilla ole enää voimassa.

Maanrakennustöitä tehdään nyt ainoastaan Jäälin keskustan reunamilla. Sinisillä teillä alitetaan teitä ja kaivetaan runkoja. Violetit tiet ovat vuorossa seuraavana. Näillä alueilla voi vielä tiedustella satasen liittymähintaa myynnistämme. Tilanne tarkastetaan aina tapauskohtaisesti - kehoitammekin toimimaan pian!

Vaikka kartan tummanvihreät katuosuudet ovat täysin valmiita, ei valokuituverkko ole vielä valmis käyttöönottoon. Alueella on yhä keskeneräisiä runko- ja keskustöitä tehtävänä ennen kuin pääsemme kiinni valtakunnan verkkoon. Liittymä voidaan ottaa käyttöön vasta, kun koko verkko on toimintavalmis.

Tällä hetkellä odottelemme helmikuussa tilattua päätelaiteasemaa saapuvaksi. Olemme viikoittain yhteydessä laiteaseman toimittajaan varmistaaksemme aikataulun pitävyyden. Kun päätelaiteasema saapuu työmaalle, sinne asennetaan aktiivilaitteet. Tämän jälkeen testaamme vielä verkon toimivuuden ja vakauden, minkä jälkeen pääsemme käyttöönottojen pariin.

Jäälin valokuituverkko on tällä hetkellä hyvin aikataulussaan ja arvioimme, että liittymiä päästään ottamaan käyttöön loka-marraskuussa.


Päivitetty 8.7.2022

Koostimme hieman tämänhetkistä valokuituverkon rakentamisen tilannetta Jäälin alueella. Satasen liittymähinnan suhteen meillä on jo alueita, joilla saatavuus pitää tarkastaa tapauskohtaisesti (kartassa vihreät alueet).  

Alla olevasta kartasta näet, missä rakennamme nyt ja minne suuntaamme seuraavaksi. Rakentaminen alkaa tyypillisesti aina teiden alituksilla, jonka jälkeen siirrytään tekemään runko- ja tonttikaivuita.

Seuraavan kerran päivitämme rakentamisen tilannetta elokuun alkupuolella.
 


Päivitetty 23.6.2022

Valokuidun rakentaminen Jäälissä on edennyt vauhdilla. Suurin osa suunnittelukäynneistä on jo tehty ja loputkin tullaan tekemään lähiaikoina.

Valokuitu tuodaan kiinteistöösi yhdessä tehdyn suunnitelman mukaan. Emme koskaan tule tontillesi ilman lupaa, vaan suunnittelijamme on yhteydessä ennen tonttikaivuiden aloittamista.

Tällä hetkellä teemme Mäkitien ja Jäälinkankaan alueilla samanaikaisesti teiden alituksia, verkon rakentamista, pihakaivuita ja asennuksia. Näin pystymme hyödyntämään Oulun kaupungin katusaneerauksen kaivauksia valokuituverkon rakentamisessa.

Kun rakennetaan yhdessä, kadut avataan vain kerran, joten rakentamisajan haitat asukkaille ja alueen liikenteelle ovat pienemmät. Mäkitiellä tontit, rungot ja kuitukaapit ovat valmistuneet ja kalusto on siirtymässä Jäälinkankaalle.

27.6. alkavalla viikolla aloitamme teiden alitukset Kehätiellä. 27.6. Alitusten jälkeen työt jatkuvat runko- ja jakeluverkon rakentamisella.


Päivitetty 30.5.2022

Valokuituverkon rakentaminen Jäälissä alkaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Maanrakennustyöt alkavat teiden alituksilla sekä runko- ja piha-aluieden kaivutöillä.Pääurakoitsijanamme Jäälissä toimii Nordic Tele Service Oy.

Kaivutöiden kanssa samaan aikaan aloitamme myös suunnittelykäynnit asiakkaidemme luona. Käynniln aikana katsot yhdessä suunnittelijan kanssa, miten valokuitu kannattaa tontilla rakentaa ja mihin valokuitupäätelaite asennetaan. Pyrimme aina huomioimaan istutukset, pihakiveykset ja muut kaapelin reittiin vaikuttava asiat. Valokuitukaapeli vedetään kotiisi sopivinta reittiä niin, että kaivuutöistä koituu mahdollisimman vähän haittaa. Mikäli kiinteistössä on valmiita putkituksia, niitä voidaan hyödyntää.

Kaivuureitin lisäksi suunnittelukäynnillä katsotaan paikka valokuitupäätelaitteelle. Päätelaite tarvitsee sähkövirtaa, joten pistorasian on oltava lähellä. Uudemmissa taloissa laite asennetaan usein tekniseen tilaan, josta kiinteistö sisäverkko lähtee kodin eri huoneisiin. Mikäli sisäverkkoa ei ole, päätelaite kannattaa sijoittaa sinne, missä käyttö on suurinta ja missä se on helpoiten kytkettävissä langattomaan reitittimeen.

Rakennettava alue

Valokuituverkko toteutuu kartassa näkyvälle alueelle. Rakennettava alue voi vielä laajentua, mikäli liittyjämäärä alue- ja katukohtaisesti on riittävä. Jos kiinteistösi sijaitsee rakennettavan alueen ulkopuolella, voit edelleen vaikuttaa valokuidun tuloon omalle kotikadullesi kannustamalla naapureitasikin tekemään valokuitutilauksen.

Ennakkoliittymätarjous voimassa kaivurin tuloon saakka

Huippuedullinen 100 euron liittymätarjous on voimassa Jäälin alueella kaivurin tuloon saakka. Kun se on ohittanut kiinteistön, tarjous päättyy. Nyt kannattaa siis vinkata naapurillekin valokuidun mahdollisuudesta. Lue lisää satasen tarjouksesta Jäälissä. 

Tiedotamme rakentamisen etenemisestä nettisivuillamme sekä sähköpostitse lähetettävällä asiakastiedotteella. 

Tilaa valokuitu jo tänään!

Kaapeli-TV tuo laatua katseluun

Kaapeli-TV tuo kotiisi häiriöttömät televisio- ja radiosisällöt. Tilattavissa kaikilla valokuitualueillamme.

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon