Valokuituliittymien käyttöönoton aikataulu Kempeleessä ja Oulunsalossa

pe 16. huhtikuuta 2021 09.10.00

Päivitetty 16.4.2021

Valokuituliittymien käyttöönotot Oulunsalossa ja Kempeleen Sarkkiranta-Santamäki-Ollakka -alueilla ovat alkaneet. Asennukset etenevät alueittain. Kun liittymäsi käyttöönotto on ajankohtainen, asentajamme on sinuun yhteydessä sopivan asennusajan sopimisiseksi.

Päivitetty 30.3.2021

Kytkennät Honkasessa etenevät hyvin. Kempeleen Sarkkiranta-Santamäki-Ollakka -alueella sekä Oulunsalossa Santaniemi-Päällystä-Mökkiperä -alueella kytkentäaikataulu viivästyy valtakunnallisessa runkoverkossa ilmenneen vian vuoksi. Lue lisää.

 

Päivitetty 9.2.2021

Kytkennät Kempeleessä ovat alkaneet ja etenevät alue kerrallaan. Oulunsalossa on käynnistynyt testausvaihe ja tämän hetkinen arviomme on, että käyttöönottoja päästään tekemään maaliskuussa.

 

Päivitetty 5.1.2021

 

Pahoittelemme, että valokuituliittymien käyttöönotto on viivästynyt alkuperäisestä aikatauluarviostamme Kempeleen ja Oulunsalon alueilla.

 

Valokuituverkkoa rakennetaan yhteisrakentamisena sähköverkon ja osittain myös lämpöverkon kanssa. Hyvästä suunnittelusta huolimatta suunnitelmia joudutaan välillä tarkentamaan rakentamisen edetessä ja aikataulut elävät luonnollisesti sen mukaan. Taajama-alueilla rakennettaessa on otettava huomioon myös esimerkiksi kuntien ja kaupunkien taholta tapahtuva infrarakentaminen, kuten katujen rakennustyöt. Näistä johtuviin aikatauluviiveisiin emme voi itse vaikuttaa.

 

Myös korona on hankaloittanut rakentamista. Esimerkiksi rahtiliikenne mannerten välillä on toiminut normaalia hitaammin ja aktiivilaitteidemme toimitukset ovat viivästyneet.

 

Tällä hetkellä ratkaistavanamme on vielä joitakin rakentamiseen liittyviä seikkoja, mutta uskomme niiden etenevän niin, että päätelaiteasennukset päästään aloittamaan tammikuun aikana sekä Kempeleen että Oulunsalon alueilla. 

Tilaa valokuitu jo tänään!

TV-palvelun hinnasto & ohjeet

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon