Rakenteilla olevat alueet

Päivitämme tälle sivulle tietoa rakennettavista MeidänKuitu-alueista. Mikäli sinulla on kysyttävää, saat lisätietoja MeidänKuidun myynnistä (08) 310 1337.

Kun valokuituverkon rakentaminen uudelle alueelle alkaa, maahan kaivetaan kymmeniä kilometrejä valokuitukaapelia. Tämä vie aikansa ja tarkoittaa, että ennen kuin kuitu tulee kotiisi, on alueellasi rakennettu jo pitkään. Maanrakennustyöt etenevät vaihe vaiheelta. Niin kauan kuin ne ovat kesken, emme pysty antamaan tarkkaa aikataulua liittymäsi käyttöönotolle. Rakentamisen aikatauluun vaikuttavat aina myös sääolosuhteet, vuodenajat ja joskus myös täysin ennalta-arvaamattomat asiat, kuten koronapandemia on osoittanut. 


2020 rakenteilla olevat alueet:

  • Honkanen, Kempele
  • Sarkkiranta-Santamäki-Ollakka, Kempele
  • Sataniemi-Päällystä-Mökkiperä, Oulunsalo

Koronapandemian vuoksi keskeytettynä olleet valokuidun suunnittelukäynnit Kempeleessä ja Oulunsalossa ovat käynnistyneet ja yhteistyökumppanimme Nordic Tele Service on alkanut jälleen sopia suunnitteluaikoja. Käynnit tehdään viranomaisten suosituksia noudattaen ja kaikissa tilanteissa asiakkaidemme ja suunnittelijoiden turvallisuus huomioiden. Suunnittelukäyntejä tehdään näillä näkymin aina elokuulle saakka.

Koronaepidemialla ei ainakaan toistaiseksi ole ollut vaikutusta valokuituverkon maanrakennustöiden aloitusaikatauluun. MeidänKuitu-valokuituverkon rakentaminen Kempeleen Honkasessa, Sarkkiranta-Santamäki-Ollakka -alueella sekä Oulunsalossa Sataniemi-Päällystä-Mökkiperä -alueella alkoi aikataulun mukaisesti kesäkuussa. 

Muistathan, että vielä ehdit tehdä liittymäsopimuksen edullisella 100 euron hinnalla, mutta ole nopea – hinta on voimassa vain siihen saakka, kunnes kaivuri on ohittanut kiinteistösi.

Voimatien asiakaspiste on toistaiseksi suljettu. Palvelemme asiakkaitamme normaalisti puhelimessa, sähköpostissa ja verkossa.


Rakentaminen alkaa vuonna 2021:

  • Ollila-Asemanseutu, Kempele
  • Paituri-Hakamaa, Kempele
  • Ristisuo-Ollakka, Kempele

Katso uusi MeidänKuitu-alue kartalta (pdf). Liittymäsopimuksen valokuituun saa nyt todella edullisella 100 euron liittymishinnalla. Toteuttamisen edellytys on, että liittyjiä on riittävästi sekä alueellisesti että yksittäisillä katuosuuksilla. Tilauksesi peruuntuu automaattisesti, mikäli rakentaminen alueellasi ei toteudu.

Kartoitamme myös aktiivisesti valokuituverkon rakentamisen edellytyksiä useimmissa toimialueemme kunnissa.

 

Tilaa valokuitu jo tänään!

TV-palvelun hinnasto & ohjeet