Näin saat valokuidun kotiisi

 

MeidänKuitu-verkon vaiheet:

  1. Runko- ja jakeluverkon rakentaminen
  2. Tonttiliittymä. Jos tontilla on valmiita putkituksia, niitä kannattaa hyödyntää.
  3. Talon ulkoseinään asennetaan ulkojatkoskotelo.
  4. Kotiin asennetaan valokuitupäätelaite, joka on osa MeidänKuitu valokuituverkkoa ja Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:n omaisuutta. 

Verkon jakamista ja langatonta käyttöä varten tarvitset reitittimen. Valokuituliittymäsi tilauksen yhteydessä voit hankkia reitittimen helposti avaimet käteen -periaatteella. Tutustu käytössä oleviin reitittimiin

Työvaiheet

MeidänKuitu-valokuituliittymä toimitetaan käyttöösi avaimet käteen -pakettina. Alla on kuvaus työvaiheista, joita valokuituliittymän käyttöönottoon kuuluu.

1. Liittymäsopimus
Kun teet MeidänKuitu -liittymäsopimuksen ja tilaat kauttamme myös päätelaitteen, saat valokuituyhteyden käyttöösi avaimet käteen -pakettina. Maksat vasta kun kaikki on valmista. MeidänKuitu-liittymässä ei ole ennakkomaksuja. Tehtyäsi tilauksen, saat meiltä tilausvahvistuksen.

2. Suunnittelu
Suunnittelemme kanssasi päätelaitteen paikan ja mahdollinen sisäverkon. Jotta langaton verkko toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, on päätelaitteen sijoitteluun syytä kiinnittää huomiota. Tutustu jo etukäteen oppaaseen langattoman verkon käytöstä.

3. Tonttiosuus
Kuidun reitti kiinteistölle suunnitellaan yhdessä kanssasi. Olemme aina yhteydessä ennen tontille tuloa. Valokuitu tuodaan kiinteistöösi suunnitelman mukaisesti avaimet käteen -periaatteella. Tontillasi tehtävistä töistä vastaa urakoitsijamme. Mikäli haluat minimoida kuiturakentamisen jäljet tontillasi, voit myös asentaa suojaputken itse. Katso ohjeet usein kysytyistä kysymyksistä.

4. Päätelaitteen asennus ja yhteyden testaus
Ennen päätelaitteen asennusta valokuitu on tuotu kiinteistösi. Päätelaite tarvitsee sähkövirtaa, joten pistorasian on oltava lähellä. Uudemmissa taloissa laite asennetaan usein tekniseen tilaan, josta kiinteistö sisäverkko lähtee kodin eri huoneisiin. Mikäli sisäverkkoa ei ole, päätelaite kannattaa sijoittaa sinne, missä käyttö on suurinta ja missä se on helpoiten kytkettävissä langattomaan reitittimeen.

Kun kaikki on valmista kytkentää varten, asentajamme sopii kanssasi kytkentäajan, jonka aikana liittymä asennetaan ja yhteys testataan. Tämän jälkeen  liittymäsi on käyttövalmis.

Verkon langatonta jakamista varten tarvitset reitittimen. Myös reititin tarvitsee sähkövirtaa. Voit hankkia reitittimen kauttamme edullisesti valokuituliittymän tilauksen yhteydessä. Jos hankit kauttamme myös reitittimen, asennamme senkin käyttövalmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

5. MeidänKuitu-Kaapeli-TV

Kun tilaat kotiisi MeidänKuitu-valokuituyhteyden, voit tilata kauttamme myös kaapeli-TV-palvelun. Kaapeli-TV tuo kotiisi loistavan kuvan- ja äänenlaadun, etkä enää tarvitse säälle altista kattoantennia. Lue lisää kaapeli-TV:n paketista

Tilaa valokuitu jo tänään!

Kaapeli-TV tuo laatua katseluun

Kaapeli-TV tuo kotiisi häiriöttömät televisio- ja radiosisällöt. Tilattavissa kaikilla valokuitualueillamme.

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon