Vinkit reitittimen sijoitteluun

Jotta langaton yhteytesi toimisi parhaalla mahdollisella tavalla huomioi reitittimen sijoittelussa seuraavat seikat.

1. Sijoita reititin keskeiselle paikalle

Jos käytät langatonta nettiyhteyttä koko talossa, reititin kannattaa sijoittaa mahdollisimman keskelle taloa. Jos reititin on talon toisessa päässä ja verkkoa käyttävä laite toisessa, ei langaton yhteys välttämättä toimi yhtä hyvin kaikkialla. Huomioi myös, että vaikka Wifi-signaali kulkee kyllä ovien, ikkunoiden ja ohuiden seinärakenteiden läpi, ne kaikki heikentävät sitä. Usein hyvä paikka on esimerkiksi olohuoneessa television läheisyydessä. Reititin vaatii sähköpistokkeen. Jos otat käyttöön TV-palvelun, TV-boksi tulee kytkeä reitittimeen Ethernet-kaapelilla.

2. Sijoita reititin avoimelle ja näkyvälle paikalle

Reititin kannattaa sijoittaa mahdollisimman esteettömälle paikalle. Sitä ei kannata koskaan sijoittaa suljettuun tilaan, pöydän tai sängyn alle, huonekalujen taakse. Ne heikentävät signaalin kuuluvuutta ja näin langattoman verkon toimintaa.

3. Huomioi myös mahdolliset häiriötekijät

Reitittimen läheisyydessä olevat kodin elektroniset laitteet, kuten tietokone, mokkula, jääkaappi, mikroaaltouuni tai vaikkapa saunan kiuas, voivat aiheuttaa häiriöitä ja heikentää signaalin kulkua. Kannattaa myös huomioida, että yksikin vanhempaa teknologiaa oleva laite, joka on kytketty samaan langattomaan verkkoon, voi pudottaa koko verkon nopeuden. Vahvista langatonta verkkoasi tarvittaessa lisälaitteilla Jos talosi on iso, siinä on kiviseinät tai useita kerroksia, yhteys saattaa pätkiä tai estyä kokonaan. Langattoman verkon käyttö kodeissa kasvaa jatkuvasti. Yhä useammat laitteet käyttävät langatonta yhteyttä yhtä aikaa. Myös netissä pelaaminen haastaa langatonta verkkoa.

4. Hyödynnä tarvittaessa lisälaitteita

Aina pelkällä hyvällä reitittimen sijoittelulla ei päästä toivottuun lopputulokseen. Tällöin langatonta verkkoa voidaan vahvistaa lisälaitteilla. Langattoman signaalin vahvistin (extender) voi ratkaista pienemmän asunnon yhteystarpeet. Paras tapa saada koko kodin kattava, vakaa langaton verkko on hankkia Mesh-tukiasema. Se ratkaisee yhteysongelmat myös isoissa ja monikerroksisissa asunnoissa. Mesh-tukiasema luo oman langattoman sisäverkon ja ohjaa kodin laitteet automaattisesti vahvimman signaalin tarjoavalle vahvistimelle.

Rakennettavissa kohteissamme reitittimen paikka ja mahdollinen sisäverkon tarve katsotaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Lisää tietoa reitittimen oikeasta sijoittelusta ja langattoman verkon käytöstä (pdf)

Käyttöohjeet & usein kysyttyä

TV-palvelun hinnasto & ohjeet

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon