Vinkit reitittimen sijoitteluun

Jotta langaton yhteytesi toimisi parhaalla mahdollisella tavalla huomioi reitittimen sijoittelussa seuraavat seikat.

1. Sijoita reititin keskeiselle paikalle

Jos käytät langatonta nettiyhteyttä koko talossa, reititin kannattaa sijoittaa mahdollisimman keskelle taloa. Jos reititin on talon toisessa päässä ja verkkoa käyttävä laite toisessa, ei langaton yhteys välttämättä toimi yhtä hyvin kaikkialla. Huomioi myös, että vaikka Wifi-signaali kulkee kyllä ovien, ikkunoiden ja ohuiden seinärakenteiden läpi, ne kaikki heikentävät sitä. Usein hyvä paikka on esimerkiksi olohuoneessa television läheisyydessä. Reititin vaatii sähköpistokkeen. Jos otat käyttöön TV-palvelun, TV-boksi tulee kytkeä reitittimeen Ethernet-kaapelilla.

2. Sijoita reititin avoimelle ja näkyvälle paikalle

Reititin kannattaa sijoittaa mahdollisimman esteettömälle paikalle. Sitä ei kannata koskaan sijoittaa suljettuun tilaan, pöydän tai sängyn alle, huonekalujen taakse. Ne heikentävät signaalin kuuluvuutta ja näin langattoman verkon toimintaa.

3. Huomioi myös mahdolliset häiriötekijät


Reitittimen läheisyydessä olevat kodin elektroniset laitteet, kuten tietokone, mokkula, jääkaappi, mikroaaltouuni tai vaikkapa saunan kiuas, voivat aiheuttaa häiriöitä ja heikentää signaalin kulkua. Kannattaa myös huomioida, että yksikin vanhempaa teknologiaa oleva laite, joka on kytketty samaan langattomaan verkkoon, voi pudottaa koko verkon nopeuden. Langattoman verkon käyttö kodeissa kasvaa jatkuvasti. Yhä useammat laitteet käyttävät langatonta yhteyttä yhtä aikaa. Myös netissä pelaaminen haastaa langatonta verkkoa.

4. Vahvista langatonta verkkoasi useammalla tukiasemalla

Jos talosi on iso, siinä on kiviseinät tai useita kerroksia, tarvitaan koko talon kattavan, vakaan langattoman verkon luomiseksi useampi tukiasema. Paras tapa on hankkia Mesh-tukiasema, joka ratkaisee yhteysongelmat myös isoissa ja monikerroksisissa asunnoissa. Mesh-tukiasema luo useammasta tukiasemasta koostuvan langattoman sisäverkon ja ohjaa kodin laitteet automaattisesti vahvimman signaalin tarjoavalle tukiasemalle.

Seuraamme aktiivisesti tekniikan kehitystä ja pyrimme aina valitsemaan rakennettaville alueille parhaiten sopivan ja uusinta mahdollista teknologiaa edustavan vaihtoehdon samaan edulliseen liittymäsopimuksen laitehintaan. MeidänKuitu valikoimissa on nyt tarjolla uusi  EX-600-reititin, jota on mahdollista käyttää myös Mesh-tukiasemana. Useamman EX-600 laitteen avulla voit luoda katveettoman langattoman verkon isompaankin asuntoon.  
 
Tutustu EX-600-reititittimeen.
 

Lisää tietoa reitittimen oikeasta sijoittelusta ja langattoman verkon käytöstä (pdf)

Käyttöohjeet & usein kysyttyä

Kaapeli-TV tuo laatua katseluun

Kaapeli-TV tuo kotiisi häiriöttömät televisio- ja radiosisällöt. Tilattavissa kaikilla valokuitualueillamme.

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon