Tilaa valokuituliittymä kotiin

MeidänKuitu-valokuituliittymä toimitetaan kotiisi avaimet käteen -toimituksena ilman ennakkomaksuja. Voit valita sinulle sopivan laajakaistaliittymän kahdesta eri nopeusvaihtoehdosta.  

Verkon jakamista tai langatonta käyttöä varten tarvitset erillisen reitittimen. Voit hankkia sen helposti kauttamme valokuituliittymäsi tilauksen yhteydessä. Lue lisää käytössä olevista asiakaslaitteista.

Uudet valokuitualueet - kampanjahinta 100€

Uusilla alueilla saat valokuituliittymän todella edullisella 100 euron liittymähinnalla. Rakennettavilla uusilla alueilla kampanjahinta on voimassa siihen asti, kunnes kaivuri on ohittanut kiinteistösi. Uusilla kaava-aluiella kampanjahinta on voimassa toistaiseksi.

Tällä hetkellä ennakkoliittymähinta on voimassa näillä alueilla:

 • Vaalan keskusta-alue (2022)
 • Jääli, Oulu (2022), varmistunut rakentamisalue, rakentamisen eteneminen
 • Koskela-Zeppelin (Kempele) (2022), alueen kartta
 • Oulunsalo, Oulu, lentokentäntien pohjoispuoli ja Kempele, Vihiluoto (suunnitteilla 2023), alueen kartta
 • Kempeleessä uudet kaava-alueet: Linnakankangas ja Tähkälä
 • Muhoksella uudet kaava-alueet: Päivärinne, Liisanlenkki
 • Limingassa uudet kaava-alueet: Kotiranta

Tilauksesi peruuntuu automaattisesti, jos rakentaminen alueellasi ei toteudu.

Valmiit valokuitualueet - liittymähinta alkaen 500€

Valmiilla verkkoalueillamme saat MeidänKuidun käyttöösi edulliseen taajamahintaan 500 €. Haja-asutusalueilla liittymähinnat ovat alkaen 1 100 €. Nämä hinnat ovat käytössä seuraavilla alueilla:

 • Kempele: Honkanen, Sarkkiranta, Santamäki, Ollakka, Vihiluodontie-Aittapolku-Hiekkatie, Ristisuo-Ollakka, Paituri-Hakamaa, Ollila-Asemanseutu
 • Liminka
 • Lumijoki
 • Muhos
 • Oulunsalo (Oulu): Santaniemi-Päällystä-Mökkiperä
 • Pikkarala (Oulu)
 • Tyrnävä
 • Utajärvi
 • Vaala

Tee tilaus

Voit tehdä tilauksen alla olevalla nettilomakkeella tai toimittamalla tulostettavan sopimuslomakkeen (pdf) postitse. Postitusosoite: Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy, Voimatie 2, 90440 Kempele.

Nettilomakkeen tiedot välittyvät tilauskäsittelijälle sähköpostitse, mikäli et tätä hyväksy, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai palauta tulostettava sopimuslomake postitse.

HUOM! Vaalan keskusta-alueen vuoden 2021 alueita, eli uusia liittymiä, voi tilata alla olevalla lomakkeella. Muihin Vaalan alueisiin ja valokuitutuotteisiin liittyen pyydämme ottamaan suoraan yhteyttä myyntiimme: (08) 310 1337.
 

Ennen tilausta tutustu:

 

Tilaaja ja tuote

MeidänKuitu-valokuituliittymä

Tilaajan tiedot

Liittymän toimitus

Jos sama kuin tilaajan osoite, ei tarvitse täyttää.

Liittymän tiedot

Vahvistamme liittymäsi hinnan ja saatavuuden sähköpostitse. Laskutus alkaa, kun liittymä on otettu käyttöön. Taajama- ja haja-asutusalueiden liittymissä, jotka otetaan käyttöön heti asennuksen jälkeen, voidaan liittymismaksu jakaa kuukausieriin.Laajakaistapalvelut


Lisätuotteet ja -palvelut


Sopimusvahvistus

Liitteet

Tilauksen vahvistaminen

Olen tutustunut Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:n yleisiin sopimusehtoihin ja liittymäsopimusehtoihin. Sitoudun noudattamaan niitä sekä maksamaan sopimuksen mukaiset maksut. Lisätietoja saatavilla olevista palveluista ja toimitusehdoista saa Oulun Seudun Sähkön nettisivuilta osoitteesta www.oss.fi, sähköpostitse osoitteesta valokuitu@oss.fi, tai puhelimitse numerosta 08 310 1313.
Tilausvahvistus tulee sinulle sähköpostitse noin 3-5 arkipäivän kuluessa, kun olemme tarkistaneet sopimuksen. Tilaukseen liittyvän palvelun laskutus alkaa, kun liittymä on kytketty käyttövalmiiksi. Sopimus peruuntuu, mikäli rakentaminen alueella ei toteudu Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:n toimesta 18 kk sisällä tilauspäivämäärästä. Sopimus koskee vakituisia asuntoja ja vapaa-ajan asuntoja.

 

YLEISTÄ

Kiinteistön liittäminen MeidänKuitu tietoliikenneverkkoon toteutetaan Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:n valokuituna. Verkkoon liittäminen mahdollistaa yleisten tietoliikennepalveluiden käyttöönoton. Palveluiden käyttöönotto edellyttää verkkoon liittymisen lisäksi erillistä tilausta/sopimusta kunkin palvelun osalta ja niistä peritään erikseen kulloinkin voimassaolevat käyttöönotto- ja kuukausimaksut. Kiinteistön liitäntä verkkoon toteutetaan valokuitukaapelilla. Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy pidättää itsellään oikeuden määrätä liitännän toteutustapa huomioiden kiinteistön käyttötarkoitus, koko, sijainti ja MeidänKuitu verkon rakenne tai palvelujen saatavuus.

Näitä ehtoja käytetään myös muihin Oulun Seudun Sähkö Kuitu -konsernin yhtiöihin (Limingan Kuitu Oy, Tyrnävän Kuitu Oy, Lumijoen Kuitu Oy ja Muhoskuitu Oy).

VALOKUIDUN ASENTAMISEN PERIAATTEET JA VASTUUJAKO

Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy asentaa kaapelin kulloinkin soveltuvalla tavalla kiinteistön tontille. Asennuksessa hyödynnetään tontilla mahdollisesti olevaa valmista kaapeliputkitusta. Valokuitukaapeli tuodaan kiinteistön ulkoseinään kiinnitettävään jatkoskoteloon tai kiinteistön tekniseen tilaan, mikäli soveltuva reitti on käytettävissä. Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy vastaa kaapelin sisäänviennistä kiinteistöön asentajan valitsemaa reittiä pitkin. Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy asentaa kaapelin koneaurauksena / -kaivuna. Kaivujälkien siistiminen suoritetaan konetyönä. Lopullisista vihertöistä vastaa tontin omistaja. Uudisrakennuskohteissa asiakas itse toteuttaa tonttiosuuden kaapeloinnin tai putkireitin rakentamisen tontin maatöiden yhteydessä. Asiakas vastaa tarvitsemiensa sisäverkon aktiivilaitteiden hankinnasta, ylläpidosta ja kytkemisestä. Valokuidun asennuksen jälkeen kaapelit jäävät Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:n omistukseen, joka vastaa niiden normaalista huollosta ja ylläpidosta. Kiinteistön alueella tapahtuvista kaapelien siirroista ja mahdollisista aiheutettujen vaurioiden kustannuksista vastaa kiinteistön omistaja. Lisätietoja saat Oulun Seudun Sähkön asiakaspalvelusta tai sivuilta www.oss.fi.

Liittymismaksuun sisältyy:

Valokuitukaapelin asennus kiinteistöön tai tekniseen tilaan asentajan valitsemaa reittiä pitkin Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:n tietoliikenneverkon liityntäpisteestä.

Päätelaite: 

Päätelaitteen asennus käyttövalmiiksi liittymän rakentamisen yhteydessä, mikäli päätelaite on ostettu Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:ltä. 

Asiakkaan mahdollisesti tilaamista ylimääräisistä asennustöistä veloitetaan 65 €/tunti.

Yhteysnopeus:

Valokuituliittymien ilmoitetut nopeudet ovat teoreettisia maksiminopeuksia; todelliset nopeudet voivat olla ilmoitettua alhaisempia.

Annettu nopeus perustuu siihen, että päätelaite on kytketty kaapelilla suoraan kuitupäätelaitteeseen. Yhteysnopeuteen vaikuttavat useat tekijät kuten kiinteistön sisäverkko, käytettävät laitteet ja ohjelmat, verkon kuormitus sekä internetinkäyttö langattomasti. Yhteydelle on määritelty maksimi-, normaali- ja miniminopeus. 100/100 Mbit/s liittymän vaihteluväli on esitetty alla.

 
Lataus           Lähetys    
Maksimi Normaali Minimi       Maksimi Normaali Minimi
100 90 70       100 90 70
MAKSUTAVAT

Valokuidun liittymismaksu maksetaan yhdessä erässä, kun asennus on tehty. Liittymä tulee ottaa käyttöön 18 kuukauden sisällä asennuksesta. Mikäli liittymää ei oteta käyttöön, liittymästä peritään lisämaksuna 2 400 €.

Päätelaitteen voi maksaa kerralla tai kuukausierissä 24 kuukauden aikana, laskutus alkaa, kun asennus on tehty.

Haluttu maksutapa on ilmoitettava tilauksen yhteydessä. Mikäli päätelaitteen maksaa osissa ja asukas muuttaa, tulee loppulaskun yhteydessä päätelaitteen loppusumma maksettavaksi.

MeidänKuitu200 ja MeidänKuitu1000 ovat molemmat 24kk määräaikaisia sopimuksia, jonka jälkeen sopimukset ovat toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia. 

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%. 

Suosittelemme E-laskun käyttöönottoa, saat ohjeet ensimmäisen laskun yhteydessä, sen jälkeen paperilasku on maksullinen. 

Palvelussa noudatetaan Oulun Seudun Sähkön yleisiä toimitusehtoja kuluttajille.  

Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy
puh: 08 310 1313
sähköposti: valokuitu@oss.fi
Voimatie 2, 90440 Kempele

Y-tunnus 2873689-6
Kotipaikka: Kempele
www.oss.fi