Ketolanperä, Rajakorpi ja Juurussuo 2024(-2025)

ke syysk. 04 10:25:00 2024

Tästä päivityksestä voit seurata valokuiturakentamisen etenemistä Kempeleen Ketolanperän, Rajakorven ja Juurussuon alueilla. Pääosa rakentamisesta ajoittuu vuodelle 2024, mutta joitakin osia jää myös vuodelle 2025.

Rakentaminen käynnistyy alueilta, joilla on tehty eniten sopimuksia. Näin valokuitu saadaan tehokkaasti käyttöön mahdollisimman monelle mahdollisimman pian.

Valokuituverkon rakentaminen alkaa teiden alituksilla. Tämän jälkeen rakennamme runko- ja jakeluverkkoa sekä teemme muita verkon rakentamiseen liittyviä töitä alueella.

Niin kauan kuin maanrakennustyöt ovat kesken, emme valitettavasti pysty antamaan tarkkaa aikataulua liittymäsi käyttöönotolle. Aikataulu tarkentuu rakentamisen edetessä.

Valokuituverkko valmistuu uusilla alueilla tyypillisesti noin vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.


4.9.2024

Rajakorpi - tonttikaivuut alkamassa

Rajakorven alueella runkokaapeloinnit on saatu päätökseen, ja tonttikaivuut alkavat lähipäivinä. Valokuidun reitti kotiisi kaivetaan yhdessä laaditun suunnitelman mukaisesti.

Ketolanperä-käyttöönotot alkavat lokakuussa

Ketolanperällä tonttikaivuut ovat lähes valmiit, ja Luonungintieltä Murtoon ulottuvalla alueella kaivuut on jo tehty. Seuraavaksi siirrytään liittymien käyttöönottoon, jonka arvioidaan alkavan lokakuun alussa. Kun liittymäsi on valmis otettavaksi käyttöön, yhteistyökumppanimme Nordic Teleservicen asentaja ottaa sinuun yhteyttä asennusajan sopimiseksi. Asentajamme soittavat numerosta, joka näkyy puhelimesi näytöllä. Vastaathan puhelimeen, vaikka et tunnistaisi numeroa, jotta aikataulut voidaan sopia sujuvasti.

Juurussuo - runkoverkon rakentaminen alkaa loppusyksystä

Luonungintieltä Kempeleen suuntaan tonttikaivuut jatkuvat ja etenevät kohti Juurussuota, jossa runkoverkon kaivutyöt alkavat loppusyksystä.


7.8.2024

Ketolanperän ja Rajakorven alueella tehdään tällä hetkellä kiinteistöliittymiä.  Juurussuon alueella meneillään ovat viimeiset teiden alitukset. Runkoverkon kaivutyöt Juurussuolla alkavat loppusyksystä.

Käyttöönottojen aikataulu tarkentuu myöhemmin syksyllä. Liittymät voidaan ottaa käyttöön vasta, kun koko verkko on toimintavalmis.


28.6.2024

Valokuituverkon rakentaminen Ketolanperälle, Rajakorpeen ja Juurussuolle alkaa viikolla 22. Yhtäaikaa maanrakennustöiden kanssa käynnistyy myös tonttisuunnitelmien teko.  

Rakentamisjärjestys

Verkon rakentaminen alkaa teiden alituksilla, jonka jälkeen se jatkuu runkoreittien kaivuu- ja kaapelointitöillä. Valokuituverkon rakentaminen etenee vaiheittain alueelta toiselle. Karttaan on  merkitty alustava rakentamisen etenemissuunnitelma.


Työt alkavat Ketolanperäntien ja Luonungintien risteyksestä ja etenevät kohti etelää. Ketolanperäntien rakentamisen jälkeen vuorossa on Rajakorventien alue. Juurussuo rakennetaan näiden jälkeen. Arvioimme, että suurin osa maanrakennustöistä valmistuu tämän vuoden aikana.

Tonttisuunnitelmat

Tonttisuunnitelmien teko on käynnistymässä lähiviikkoina. Suunnittelijamme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi käynnistä, jonka aikana tehdään tonttisuunnitelma ja sisäverkon selvitys. Asukkaan kannattaa selvittää etukäteen, onko tontilla valmiita putkituksia, sillä niitä voidaan hyödyntää valokuidun tuomisessa ja näin minimoida kaivujälkiä pihalla.

Katso videolta, mitä suunnittelukäynnin aikana tapahtuu.

Tiesithän, että asentajamme eivät soita tuntemattomasta numerosta, vaan numero näkyy näytöllä. Vastaathan puhelimeesi, vaikka et tunnistaisi numeroa. Näin suunnitteluajat saadaan sovittua jouhevasti. Alueellasi asennuksia hoitaa yhteistyökumppanimme Nordic Telesevice.

Tilaa valokuitu jo tänään!

Kaapeli-TV tuo laatua katseluun

Kaapeli-TV tuo kotiisi häiriöttömät televisio- ja radiosisällöt. Tilattavissa kaikilla valokuitualueillamme.

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon