Oulunsalo 2023-2025 rakennettava alue

pe kesäk. 14 09:20:00 2024

Tästä päivityksestä voit seurata valokuiturakentamisen etenemistä Lentokentäntien pohjoispuolella Oulunsalossa. Hanke alkoi kesällä 2023 ja jatkuu vuoteen 2025 saakka. Oulunsalon hankealue on iso, ja  rakentaminen etenee vaiheittain siten, että alueet tehdään osa kerrallaan valmiiksi kaivutöistä käyttöönottoon asti. 100 euron liittymätarjouksen voimassaolo mukailee rakentamisen etenemistä.


14.6.2024

Taajama-alueella tarjous on päättymässä seuraavasti:

Lassila - tarjous voimassa 16.6.2024 saakka

Pellonpää I – tarjous voimassa 30.6.2024 saakka.

Haja-asutusalueella tarjous päättyy: 

Tarjoushinnan päättymisen jälkeen tulleet tilaukset käsitellään jälkiliittyminä.Jälkiliittymän hinta on 500 euroa ja liittymät toimitetaan erillisen aikataulun mukaan. 


6.6.2024

Uusi rakennuskausi on käynnistynyt

Valokuidun maanrakennustyöt Oulunsalossa jatkuvat kesäkuun alussa. Tällä rakennuskaudella Oulunsalossa työskentelee kaksi maanrakennusryhmää, toinen taajamassa ja toinen haja-asutusalueella.

Eteneminen/maanrakennusryhmä 1

Taajama-alueella kaivutyöt alkavat Lunkin ja Lassilan alueilta: 

Maarakentaminen Vk 23 - 25 (Lunki):
Kaijalankuja - Lammenmutka - Pellonpääntie, Sarkakujalle saakka - Saranpääntie - Ruiskuja - Kaurakuja - Tiluskuja - Hautalankuja - Sarkakuja.

Maarakentaminen Vk 25 – 26 (Lassila I)
Honkakuja - Pihlajakuja - Raitakuja - Pajukuja - Pitkäkankaantie (Pihlajakuja – Karhuojantien välinen osuus

Liittymätarjous on voimassa rajatun ajan

100 euron liittymätarjouksen voimassaolo mukailee rakentamisen etenemistä. Näillä alueilla tarjous päättyy pian: 

 • Lunki – tarjous voimassa 2.6.2024 saakka.
 • Lassila – tarjous voimassa 16.6.2024 saakka.
 • Pellonpää I – tarjous voimassa 30.6.2024 saakka.

Tarjoushinnan päättymisen jälkeen tulleet tilaukset käsitellään jälkiliittyminä. Jälkiliittymän hinta on 500 euroa ja liittymät toimitetaan erillisen aikataulun mukaan. Voit tehdä liittymätilauksen täällä.

Teiden alitukset

Teiden alitusryhmä kulkee pääsääntöisesti varsinaisen verkonrakennusryhmän edellä. Seuraavaksi teiden alituksia tullaan tekemään Rannan alueella. Alitusten kohdalla routa on yleensä syvemmällä, joten alituksia päästäneen tekemään vähän myöhemmin kesäkuussa.

Eteneminen/maanrakennusryhmä 2

Toinen maanrakennusryhmä aloittaa kaivutyöt Ervastinkylältä. Rakentamisjärjestys näkyy alla olevassa kartassa. Maasto-olosuhteiden vuoksi rakentaminen alkaa mantereen puolelta. Merenpuoleinen alue on vielä märkää, eikä sinne pääse koneilla. Ervastinkylästä rakentaminen etenee Pajuniemeen ja Varjakkaan.

Vihiluoto

Vihiluodossa loput maanrakennustyöt sekä uusien tilauksien kaivutyöt tehdään heinäkuun aikana. 

Yhteisrakentaminen

Oulunsalossa on teitä, joilla saneerataan sähköverkkoa ja valokuiturakentamisessa hyödynnetään samoja kaivantoja. Näillä alueilla rakentamisen aikataulu poikkeaa muusta valokuiturakentamisesta. Yhteisrakentamiseen kuuluvat kadut sijaitsevat Öörnin, Simuliinintien, Lassilan ja Kouranpellon alueilla.

Lue lisää yhteisrakentamisesta


28.03.2024

Oulunsalossa asennukset etenevät ja katseet alkavat jo kääntyä tämän kesän rakentamiseen. Seuraamme kevään etenemistä ja etenkin roudan sulamista. Heti kun olosuhteet sallivat, aloitamme verkon rakentamisen Lunkin ja Lassilan alueilla. Näiden jälkeen on vuorossa Pellonpää.


25.3.2024

Asennukset etenevät jälleen normaalisti

Oulunsalon liittymien käyttöönottoihin vaikuttanut tekninen vika on saatu korjattua ja käyttöönotot etenevät jälleen.

Yhteistyökumppanimme Nordic Telesevicen asentaja soittaa asiakkaillemme asennusajan sopimiseksi. Asentajamme eivät soita tuntemattomasta numerosta, vaan numero näkyy näytöllä. Vastaathan puhelimeesi, vaikka et tunnista numeroa. Näin saamme aikataulut sovittua jouhevasti.


5.2.2024

Liittymien asennukset etenevät, mutta yhteyksissä on ilmennyt teknisiä ongelmia

Liittymien asennukset Oulunsalon alueella ovat edenneet suunnitellusti. Myös liittyminen käyttöönottoja on tehty ja yhteyksiä kytketty toimintaan. Yhteyksissä on kuitenkin ilmennyt tekninen vika, joka aiheuttaa epävakautta ja pätkimistä. Vian syytä on tutkittu useiden asiantuntijoiden voimin, mutta tarkkaa selvyyttä ei ole vielä saatu. Selvitystyö on edelleen käynnissä.

Liittymien asennukset jatkuvat suunnitelmien mukaisesti ja tällä hetkellä asennuksia tehdään rakennetuilla alueilla Kourassa, Kouranpellolla ja Öörnissä. Seuraavaksi asennukset siirtyvät Vihiluodon alueelle.

Pahoittelemme teknisen vian aiheuttamaa haittaa ja pyrimme korjaamaan tilanteen mahdollisimman nopeasti.


Päivitetty 4.1.2023

Alitukset ja maanrakennustyöt

Rakennuskaudella 2023 saatiin päätökseen maanrakennustyöt Kourassa, Kouranpellossa ja Öörnissä. Kouran ja Öörnin alueilla on kuitenkin teitä, jotka ovat osa yhteisrakentamisen aluetta. Nämä tiet tullaan rakentamaan ensi kesänä sähköverkon rakentamisen yhteydessä. Yhteisrakentamiseen kuuluvilla alueilla 100 euron liittymistarjous jatkuu. Lue lisää yhteisrakentamiseen kuuluvista alueista. 

Syksyn aikana teiden alituksia ja maanrakennustöitä ennätettiin aloittaa Lunkin, Lassilan, Pellonpään ja Rannan aluieila. Myös tonttikaivuita tehtiin jonkin verran. Maanrakennustyöt jatkuvat keväällä routaolosuhteiden mukaan. Käynnistämme työt sieltä, missä routa ensimmäisenä antaa periksi.

Liittymien käyttöönotot

Liittymiä kytketään käyttöön tällä hetkellä Kourassa, Kouranpellossa ja Öörnissä rakennetuilla alueilla. Käyttöönotot tulevat jatkumaan ensi vuoden puolelle. Vihiluodossa rakennetuilla alueilla liittymien käyttöönotot aloitetaan helmikuun aikana.


Päivitetty 25.10.2023

Alitukset ja maanrakennustyöt

Routa tekee nyt tuloaan nopeasti, ja teiden alitukset Rannan alueella alkavat olla tämän vuoden osalta ohi. Työt jatkuvat jälleen ensi keväänä, kun maa on sulanut riittävästi.

Routa vaikuttaa myös maanrakennustöihin. Öörnin ja Lassilan alueilla työt jatkuvat routatilanteen puitteissa.

Vihiluoto

Vihiluodossa rungon rakentaminen alkaa olla valmis. Tonttikaivuita tehdään vielä säiden salliessa.

Käyttöönotot

Runkoverkon kytkentään liittyvät työt vaikuttavat käyttöönottojen aikatauluun. Tällä hetkellä arvioimme, että Kouran ja Kouranpellon alueilta käyttöönotot alkavat aikaisintaan joulukuussa.


Päivitetty 11.10.2023

Teiden alitukset

Teiden alituksia tehdään Rannan alueella ja niitä jatketaan sääolosuhteiden mukaan. Runsaat sateet vaikeuttavat alitusten tekemistä, mikä on otettava huomioon etenemisessä. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman paljon alituksia ennen roudan tuloa. Tämä nopeuttaa rakentamista ensi keväänä.

Maanrakennustyöt

Tällä hetkellä maanrakennustyöt ovat käynnissä Öörnin ja Lassilan alueilla. Aikataulu Öörnissä on alla olevan syyskuun päivityksen mukainen.

Maanrakentaminen Lassilan alueella viikko 43

 • Karhuojantie 125-132
 • Honkakuja
 • Pihlajakuja

Lunkin alue

Lunkin alueella rakentamisen aikataulu on muuttunut, ja suurin osa alueen rakentamisesta tapahtuu ensi vuoden puolella. Muutos johtuu siitä, että alueella on ilmennyt liittymiä, joita ei voida alittaa suuntaporaamalla, vaan ne on kaivettava auki. Katujen auki kaivamista ei kannata aloittaa talven lähestyessä.

Lunkin alueella 100 euron liittymätarjous jatkuu toistaiseksi.

Sadan euron liittymätarjous on päättynyt seuraavilla alueilla

 • Koura
 • Kouranpelto
 • Öörni (Öörnin alueella sijaitseva Ruustinnantie kuuluu yhteisrakentamisen alueeseen ja siellä 100 euron tarjous jatkuu).

Vihiluoto

Vilhiluuodossa maanrakennustyöt ovat käynnissä:

 • Vihiluodontiellä
 • Nurmelantiellä 

Vihiluodon alueelta olemme saaneet kyselyitä rikkoontuneesta asfaltista. Kaapeliasennuksissamme pyrimme aina siihen, että teitä ei tarvitse rikkoa vaan liittymät alitetaan suuntaporaamalla. Jos alittaminen ei ole mahdollista, joudumme katkaisemaan liittymän kaivamalla. Jos liittymä on asfaltoitu, paikkaamme asfaltin ensin väliaikaisesti. Paikattu kohta asfaltoidaan myöhemmin kunnan toimesta.


Päivitetty 28.9.2023

Teiden alitukset

Teiden alituksia tehdään vielä Lassilassa ja Pellonpäässä. Näiltä alueilta alitukset etenevät Rannan alueelle. Pyrimme tekemään mahdollisimman paljon teiden alituksia ennen roudan tuloa. Tämä vauhdittaa rakentamisen käynnistymistä ensi keväänä. 

Maanrakennustyöt

Valokuituverkon kaivutyöt Kouran alueella ovat valmistuneet. Myös Kouranpelto on valmistumaisillaan. Kouranpellosta maanrakennustyöt etenevät Öörniin.

Öörnissä rakennamme seuraavan aikataulun mukaisesti:

Viikko 39–41, Öörni

 • Purjotie
 • Meiramitie
 • Selleritie
 • Salviatie
 • Pappilantie

Viikot 41–43, Öörni

 • Lummintie
 • Sinappikuja
 • Pippurikuja

Öörnin alueella sijaitseva Ruustinnantie kuuluu yhteisrakentamisen alueeseen ja se rakennetaan vuonna 2024.

Vihiluoto

Vihiluodossa rakennamme tällä hetkellä Salmirannantiellä ja Kallenrannassa. Seuraavaksi siirrymme Vihiluodontien loppupäähän.

Sadan euron liittymätarjous on päättynyt seuraavilla alueilla

 • Koura
 • Kouranpelto
 • Öörni, Öörnin alueella sijaitseva Ruustinnantie kuuluu yhteisrakentamisen alueeseen ja siellä 100 euron tarjous jatkuu.

Liittymien käyttöönotto

Käyttöönottojen aikatauluarvio on ennallaan.  Mikäli runkoverkkoyhteydet saadaan toteutettua suunnitelman mukaan, käyttöönotot alkavat Kouran ja Kouranpellon alueilta loka-marraskuun aikana. Kun rakentaminen etenee, pystymme arvioimaan tarkemmin myös käyttöönottojen aikataulua.


Päivitetty 15.9.2023

Runkoverkon rakentaminen ja tonttikaivut ovat tällä hetkellä käynnissä Kourassa, josta ne etenevät Kouranpeltoon. Vihiluodossa rakennamme tällä hetkellä Vihiluodontiellä, Tetriläntiellä ja Vihipellontiellä.

Tonttisuunnitelmat

Tonttisuunnitelmien teko on etenemässä Pellonpäästä Rannan alueelle.

Tonttisuunnitelmat ovat valmistuneet seuraavilla alueilla:

 • Koura, Kouranpelto
 • Lunki
 • Öörni
 • Lassila I ja II
 • Pellonpää 

Teiden alitukset

Teiden alituksia tehdään tällä hetkellä Lassilassa ja Pellonpäässä. Näiden alueiden alitukset pyritään saamaan valmiiksi vielä ennen routaa.

Teiden alitukset ovat valmistuneet seuraavilla alueilla:

 • Koura, Kouranpelto
 • Lunki
 • Öörni

100 euron liittymätarjous

Öörnissä ja Lunkin alueella  100 euron liittymä-tarjous on voimassa syyskuun loppuun saakka. Yhteisrakentamiseen kuuluvalla Ruustinnantiellä tarjous jatkuu.

Kouran ja Kouranpellon alueella 100 euron liittymätarjous on päättynyt.

Liittymien käyttöönotto

Käyttöönotot alkavat Kouran alueelta, josta ne etenevät Kouranpeltoon ja Öörnin suuntaan. Jos rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan, ensimmäisiä käyttöönottoja päästäneen tekemään loka-marraskuun aikana. Kun rakentaminen etenee, pystymme arvioimaan tarkemmin myös käyttöönottojen aikataulua.


Päivitetty 29.8.2023

Maanrakennustöiden osalta verkon rakentaminen on keskittynyt teiden alituksiin. Teiden alitusryhmä kulkee varsinaisen verkonrakennusryhmän edellä. Samanaikaisesti alitusten kanssa on tehty tonttisuunnitelmia.  Pyrimme tekemään mahdollisimman paljon tonttisuunnitelmia ja teiden alituksia sulan maan aikana.

Tonttisuunnitelmat

Tonttisuunnitelmat ovat valmistuneet seuraavilla alueilla:

 • Koura, Kouranpelto
 • Lunki
 • Öörni
 • Lassila I ja II.

Pellonpäässä tonttisuunnitelmat ovat valmistumassa ja etenevät sieltä seuraavaksi Rannan alueelle.

Teiden alitukset

Teiden alitukset ovat valmistuneet seuraavilla alueilla:

 • Koura, Kouranpelto
 • Lunki

Öörnissä alitukset ovat vielä hieman kesken. Öörnistä alitukset etenevät seuraavaksi Lassilaan ja Pellonpäähän

Näillä alueilla 100 euron liittymätarjous on päättymässä

Samaan aikaan kun alitusryhmä siirtyy kauemmaksi, 100 euron liittymätarjous päättyy. Tämän jälkeen tehdyt tilaukset ovat jälkiliittymiä, jotka myydään 500 euron jälkiliittymähintaan ja toimitetaan seruaavalla rakentamiskaudella 2024.

Näillä alueilla sadan euron liittymätarjous päättyy elokuun lopussa

Kouran alueella 100 euron liittymä-tarjous on voimassa vielä elokuun ajan. Yhteisrakentamiseen kuuluvilla teillä Simuliinintie, Kovalankuja ja Simuliininkuja tarjous jatkuu.

Kouranpellon alueella 100 euron liittymätarjous päättyy elokuun lopussa. Laitathan liittymätilauksesi kuntoon pikaisesti!

 

Näillä alueilla sadan euron liittymätarjous päättyy syyskuun lopussa

Öörnissä 100 euron liittymä-tarjous on voimassa syyskuun loppuun saakka. Yhteisrakentamiseen kuuluvalla Ruustinnantiellä tarjous jatkuu.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Aluekeskus on saapunut ja asennettu paikoilleen. Parhaillaan siellä tehdään kalustustöitä. Runkokaivuut starttaavat elokuun aikana. Ensimmäisenä kaivetaan runkoyhteydet kuntoon Vihiluodontieltä aluekeskukselle.

Kun rakentaminen etenee, pystymme arvioimaan tarkemmin myös käyttöönottojen aikataulua. Käyttöönotot alkavat Kouran alueelta, josta ne etenevät Kouranpeltoon ja Öörnin suuntaan. Jos rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan, ensimmäisiä käyttöönottoja päästäneen tekemään loka-marraskuun aikana.


Päivitetty 7.7.2023

Valokuidun rakentaminen etenee teiden alituksilla ja tonttisuunnitelmien teolla. Vastaathan puhelimeesi, kun suunnittelijamme tavoittelee sinua ajan sopimiseksi.

Suunnittelukäynnin jälkeen tiedossasi on valokuitukaapelin kaivureitti tontilla ja päätelaitteen sijoituspaikka. Valokuitu tuodaan kiinteistöösi yhdessä tehdyn suunnitelman mukaisesti. Emme koskaan tule tontillesi ilman lupaa, vaan sinuun ollaan yhteydessä ennen tonttikaivuiden aloittamista. Katso video suunnittelukäynnistä.

Kourasta jä Öörnistä kohti Lunkia ja Lassilaa

Kouran alueella tonttisuunnitelmat alkavat olla tehtyinä. Alituksia tehdään yhä. Kourasta työt jatkuvat Öörniin ja sieltä Lunkin ja Lassilan suuntaan. 

Teiden alitusten jälkeen rakentaminen alueilla jatkuu runko- ja jakelureittien kaivutöillä. 

Vihiluoto

Vihiluodossa rakennetaan tällä hetkellä Professorintiellä. Tekeillä on sekä teiden alituksia että sähkö- ja valokuituverkon kaivutöitä. 

Yhteisrakentamisen vaikutukset aikatauluihin

Vihiluodossa sekä Oulunsalon Lassilassa ja Öörnissä valokuitua laitetaan samaan kaivantoon sähköverkon kanssa. Tämä voi vaikuttaa toimitusaikatauluihin. Lue lisää yhteisrakentamiseen kuuluvista alueista.

 


Päivitetty 21.6.2023

Tonttisuunnitelmat Kouran, Öörnin ja Vihiluodon alueilla on lähes tehty. Tällä hetkellä Kouran ja Vihiluodon alueilla tehdään teiden alituksia. Näiltä alueilta alitukset etenevät Öörnin suuntaan. Myös Oulunsalon laiteasemaon saapunut aikataulussa ja olemme aloittaneet aseman sähköistämisen sekä laitetekniset työt.

Vihiluodossa valokuitua rakennetaan yhteisrakentamisena sähköverkon kanssa. Alueen ilmajohtoverkkoa korvataan maakaapeliverkolla ja samaan kaivantoon laitetaan myös valokuitua. Näin vähennetään rakentamisajan aiheuttamia haittoja asukkaille ja alueen liikenteelle. Yhteisrakentamisen aikataulu vaikuttaa valokuituyhteyksien käyttöönoton aikatauluihin.  Ensimmäiset valokuituyhteydet Vihiluodossa saadaan käyttöön arviolta tämän vuoden aikana.

Myös Öörnissä ja Lassilassa on alueita, joilla valokuitua rakennetaan yhteisrakentamisena sähköverkon kanssa. Näille alueille valokuituverkko rakentuu vuonna 2024.

Kumppaninamme Oulunsalossa toimii Nordic Tele Service Oy ja Vihiluodossa Omexom Oy , joten heidän kalustoaan näkyy myös katukuvassa kesän aikana.

Kuva: Rakentaminen Kouran, Öörnin ja Vihiluodon alueilla on alkanut ja etenee Öörnin suuntaan.

 


Päivitetty 25.5.2023

Routatilanne alkaa näyttää hyvältä ja teiden alitusten teko päästään aloittamaan touko-kesäkuun vaihteessa. Varsinaiset verkon rakentamiseen liittyvät maatyöt alkavat kesäkuussa.  Muistatathan noudattaa varovaisuutta liikkuessasi koneiden lähellä.

Täältä rakentaminen alkaa.

Tonttisuunnitelmien teko käynnissä

Tonttisuunnitelmien teko Oulunsalossa etenee hyvää vauhtia. Suunnittelijamme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi käynnistä, jonka aikana tehdään tonttisuunnitelma ja sisäverkon selvitys. Asukkaan kannattaa selvittää etukäteen, onko tontilla valmiita putkituksia, sillä niitä voidaan hyödyntää valokuidun tuomisessa ja näin minimoida kaivujälkiä pihalla.

Katso videolta, mitä suunnittelukäynnin aikana tapahtuu.


Päivitetty 28.4.2023

Oulun kaupungin sijoitusluvat ovat saapuneet ja verkon kaivutyöt voidaan näiltä osin aloittaa heti, kun routa on sulanut. Valokuituverkon rakentaminen alkaa teiden alituksilla. Kevään edistyminen vaikuttaa merkittävästi aloitusaikatauluun. Erityisesti liittymien kohdalla routa on usein syvällä ja sulaminen hidasta. Odotamme vesisateita, jotka jouduttaisivat maan sulamista.

Tonttisuunnitelmien teko on käynnistymässä lähiviikkoina. Suunnittelijamme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi käynnistä, jonka aikana tehdään tonttisuunnitelma ja sisäverkon selvitys. Asukkaan kannattaa selvittää etukäteen, onko tontilla valmiita putkituksia, sillä niitä voidaan hyödyntää valokuidun tuomisessa ja näin minimoida kaivujälkiä pihalla.

Katso videolta, mitä suunnittelukäynnin aikana tapahtuu.


Päivitetty 17.03.2023

Aloitamme valokuituverkon laajentamisen Oulunsalossa kesällä 2023. Tästä päivityksestä voit seurata hankkeen etenemistä. Oulunsalon hankealue on jaettu noin sadan kiinteistön alueisiin ja rakentaminen alueelta toiselle etenee kysynnän mukaan. Valokuidun rakentaminen on pitkä prosessi ja ensimmäiset liittymät saadaan käyttöön noin vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.

Täältä rakentaminen alkaa.
Luvitus- ja suunnitteluprosessi ovat loppusuoralla

Suunnitteluvaiheessa kuitukaapeleiden reitit on merkitty kartalle ja selvitetty, mihin aluekeskukset on mahdollista sijoittaa. Kaapeleille ja keskuksille tarvittavia sijoituslupia on haettu muun muassa Oulun kaupungilta ja ELY-keskukselta. Myös materiaalihankinnat ovat jo pitkällä.

Urakoitsijat on valittu

Oulunsalossa urakoitsijanamme toimii Nordic Tele Service Oy. Vihiluodon alueella, jossa valokuitua rakennetaan yhteisrakentamisena sähköverkon kanssa, urakoitsijana toimii Omexom Oy.

Tonttisuunnittelu käynnistyy keväällä

Tonttisuunnittelu käynnistyy arviolta huhti-toukokuussa, jolloin suunnittelijamme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi käynnistä, jonka aikana suunnittelette yhdessä, miten valokuitu kannattaa tontilla rakentaa ja mihin valokuitupäätelaite asennetaan. Valokuidun reitti tontillesi kaivetaan hyväksymäsi suunnitelman mukaan.

Kaapelin sijainti tontilla on hyvä dokumentoida siltä varalta, että joudut myöhemmin tekemään alueella muita kaivuutöitä.

Maanrakennustyöt käynnistyvät

Maanrakennustyöt Oulunsalossa alkavat heti roudan sulettua. Näillä korkeuksilla hommiin päästään yleensä kesäkuun alussa. Ensimmäisessä vaiheessa teemme teiden alituksia. Sen jälkeen rakennamme teiden varsille runko- sekä jakeluverkkoa, mutta teemme alueella samanaikaisesti myös monenlaisia muita verkon rakentamiseen liittyviä töitä.

Niin kauan kuin maanrakennus on kesken, emme pysty kertomaan tarkkaa aikataulua liittymäsi käyttöönotolle. Ajankohta täsmentyy rakentamisen edetessä.

Tilaa valokuitu jo tänään!

Kaapeli-TV tuo laatua katseluun

Kaapeli-TV tuo kotiisi häiriöttömät televisio- ja radiosisällöt. Tilattavissa kaikilla valokuitualueillamme.

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon