Näin saat valokuidun kotiisi

 

MeidänKuitu-verkon vaiheet:

  1. Runko- ja jakeluverkon rakentaminen
  2. Tonttiliittymä. Jos tontilla on valmiita putkituksia, niitä kannattaa hyödyntää.
  3. Talon ulkoseinään asennetaan ulkojatkoskotelo.
  4. Kotiin asennetaan valokuitupäätelaite, joka on osa MeidänKuitu valokuituverkkoa ja Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy:n omaisuutta. 

Verkon jakamista ja langatonta käyttöä varten tarvitset reitittimen. Valokuituliittymäsi tilauksen yhteydessä voit hankkia reitittimen helposti avaimet käteen -periaatteella. Tutustu käytössä oleviin reitittimiin

Työvaiheet

MeidänKuitu-valokuituliittymä toimitetaan käyttöösi avaimet käteen -pakettina. Alla on kuvaus työvaiheista, joita valokuituliittymän käyttöönottoon kuuluu.

1. Liittymäsopimus
Kun teet MeidänKuitu -liittymäsopimuksen ja tilaat kauttamme myös päätelaitteen, saat valokuituyhteyden käyttöösi avaimet käteen -pakettina. Maksat vasta kun kaikki on valmista. MeidänKuitu-liittymässä ei ole ennakkomaksuja. Tehtyäsi tilauksen, saat meiltä tilausvahvistuksen.

2. Suunnittelu
Suunnittelemme kanssasi päätelaitteen paikan ja mahdollinen sisäverkon. Jotta langaton verkko toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, on päätelaitteen sijoitteluun syytä kiinnittää huomiota. Tutustu jo etukäteen oppaaseen langattoman verkon käytöstä.

3. Tonttiosuus
Kuidun reitti kiinteistölle suunnitellaan yhdessä kanssasi. Olemme aina yhteydessä ennen tontille tuloa. Valokuitu tuodaan kiinteistöösi suunnitelman mukaisesti avaimet käteen -periaatteella. Tontillasi tehtävistä töistä vastaa urakoitsijamme. Mikäli haluat minimoida kuiturakentamisen jäljet tontillasi, voit myös asentaa suojaputken itse. Katso ohjeet usein kysytyistä kysymyksistä.

4. Päätelaitteen asennus ja yhteyden testaus
Ennen päätelaitteen asennusta valokuitu on tuotu kiinteistösi. Kun kaikki on valmista kytkentää varten, urakoitsijamme sopii kanssasi kytkentäajan. Liittymä asennetaan ja yhteys testataan sovittuna aikana.Liittymäsi on käyttövalmis heti kytkennän jälkeen.  Verkon langatonta jakamista varten tarvitset reitittimen. Voit hankkia sen kauttamme edullisesti valokuituliittymän tilauksen yhteydessä. Jos hankit kauttamme myös reitittimen, asennamme senkin käyttövalmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

5. MeidänKuitu-lisäpalvelut

MeidänKuitu-asiakkaana saat käyttöösi monipuoliset TV-palvelut. Tutustu MeidänKuitu TV-palveluiden esitteeseen. Kun tilaat TV-boksin valokuituliittymän tilauksen yhteydessä, saat boksin suoraan kotiisi toimitettuna valokuituliittymän asennuksen yhteydessä. Asiakaspalvelumme lähettää TV-palvelun käyttäjätunnuksen sähköpostitse ja salasanan tekstiviestitse.

Kempeleen ja Oulunsalon valokuitualueilla on mahdollista ottaa käyttöön myös kaapeli-TV. Lue lisää kaapeli-TV:n paketista

 

Tilaa valokuitu jo tänään!

TV-palvelun hinnasto & ohjeet

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon