Kempeleen Juurussuo, Ketolanperä ja Rajakorpi saavat valokuidun

ti jouluk. 05 09:01:00 2023

Tiedote                                                                                                                   5.12.2023

Oulun Seudun Sähkö

 

Kempeleen Juurussuon, Ketolanperän ja Rajakorven asukkaat saavat pian kaivatun kiinteän laajakaistan, sillä Traficom ja Kempeleen kunta ovat myöntäneet tukensa Oulun Seudun Sähkön valokuituhankkeelle.

Hankkeen arvonlisäveroton kustannusarvio noin 1,5 miljoonaa euroa, ja tuet kattavat noin puolet tästä summasta. Alueet ovat sen verran harvaan asuttuja, että valokuidun rakentaminen markkinaehtoisesti, ilman julkkista tukea ei olisi mahdollista.

”Tuen avulla valokuituliittymä ja kaapeli-TV-valmius voidaan tuoda omakotitaloihin avaimet käteen -periaatteella erittäin edullisella 100 euron liittymähinnalla”, kertoo Oulun Seudun Sähkön valokuituliiketoimintojen johtaja Matti Kangas.

Kun verkko valmistuu, asukkailla on valittavanaan nopeusvaihtoehdot 200/200 Mbit/s tai 1000/1000 Mbit/s.

”Laajakaistapalvelumme hinnoittelu on erittäin kilpailukykyinen, ja lokakuusta 2023 lähtien sähköosuuskuntien jäsenet ovat saaneet jäsenalennusta myös laajakaistapalvelun kuukausimaksusta", Kangas jatkaa.

Valokuituliittymien myynti Juurussuon, Ketolanperän ja Rajakorven alueille alkaa välittömästi. Yhtiö rohkaisee alueen asukkaita tekemään liittymätilauksensa mahdollisimman pian, sillä tilauskanta vaikuttaa merkittävästi verkon suunnitteluun.

Rakentaminen ajoittuu vuosille 2024 ja 2025 ja alkaa alueilta, joilla tehtyjen sopimusten määrä on suuri. Näin valokuitu saadaan tehokkaasti käyttöön mahdollisimman monelle mahdollisimman pian.  Valokuituverkko valmistuu uusilla alueilla tyypillisesti reilun vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta.

Kun Juurussuo, Ketolanperä ja Rajakorpi saadaan rakennettua, on merkittävä osa Kempelettä MeidänKuidun vakaiden yhteyksien piirissä. Tämä on meille strategisesti tärkeä etappi, Kangas toteaa.

Lisätiedot:

Matti Kangas, toimitusjohtaja, Oulun Seudun Sähkö Kuitu Oy, 050 526 2947, matti.kangas(at)oss.fi

Aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Tilaa valokuitu jo tänään!

Kaapeli-TV tuo laatua katseluun

Kaapeli-TV tuo kotiisi häiriöttömät televisio- ja radiosisällöt. Tilattavissa kaikilla valokuitualueillamme.

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon