Käytössä olevat asiakaslaitteet

Toimiakseen valokuituyhteys vaatii päätelaitteen, joka kuuluu liittymätilaukseesi.  Verkon jakamista tai langatonta käyttöä varten tarvitset erillisen reitittimen. Voit hankkia sen helposti kauttamme valokuituliittymäsi tilauksen yhteydessä.  Tällä hetkellä rakennettavilla MeidänKuitu-alueilla Kempeleessä ja Oulunsalossa käytössä on Genexis Pure ED500 -reititin.

Aiemmin rakennetuilla valokuitualueillamme on ollut käytössä myös malleja, joissa on samassa laitteessa sekä päätelaite että reititin. Seuraamme aktiivisesti tekniikan kehitystä ja pyrimme aina valitsemaan rakennettaville alueille parhaiten sopivan ja uusinta mahdollista teknologiaa edustavan vaihtoehdon - ei vaikuta liittymäsopimuksen laitehintaan (140 €).
 

MeidänKuitu-päätelaite Kempeleen ja Oulunsalon valokuitualueilla

MeidänKuitu-liittymään kuuluu päätelaite, joka mahdollistaa myös kaapeli-TV:n käyttöönoton.

Päätelaitteessa ei ole langatonta lähetintä, joten se on yhteensopiva useimpien reitittimen kanssa. Suosittelemme kuitenkin hankkimaan reittimen kauttamme. Näin varmistat toimivimman yhteyden.

Päätelaitteet ovat aktiivilaitteita, jotka vaativat sähköpistorasian.

MeidänKuitu-päätelaite  
 
 

Langattoman verkon reititin: Genexis Pure ED500

Tällä langattoman verkon reitittimellä saadaan muodostettua keskikokoisen omakotitalon kattava langaton verkko. Mikäli kiinteistössä on sisäverkko, laite voidaan sijoittaa muualle kuin päätelaitteen lähelle.

Pure ED500 -laitteen hallintaosiosta näet kaikki siihen yhdistetyt laitteet ja niiden signaalin voimakkuuden laitekohtaisesti. Kun hankit reitittimen kauttamme, kytkemme sen käyttövalmiuteen ja opastamme laitteen käytössä. Kyseessä on aktiivilaite, joka vaatii sähköpistorasian.

Tekniset ominaisuudet:

  • Kytketään verkkokaapelilla asiakaslaitteeseen
  • 3 antennia 2.4GHz:n taajuudelle
  • 4 antennia 5GHz:n taajuudelle
  • 4 x Lan-porttia

Tilaa valokuitu jo tänään!

Käyttöohjeet & usein kysyttyä