Oulunsalon valokuituverkko laajenee

MeidänKuitu-valokuituverkko laajenee Oulunsalossa Lentokentäntien pohjoispuolella ja tuo alueen asukkaille saataville myös kaapeli-TV:n. Hanke alkoi kesällä 2023 ja se kestää kaksi vuotta.

 Tältä sivulta löydät yleistietoa hankkeesta. Rakentamisen etenemistä voit seurata täällä.

Kuva: MeidänKuitu-valokuituverkko laajenee Lentokentäntien pohjoispuolella. 

Hankkeen eteneminen

Oulunsalon hankealue on iso ja rakentaminen etenee vaiheittain siten, että alue tehdään osa kerrallaan valmiiksi kaivutöistä käyttöönottoon asti. Alla olevasta kuvasta näet suunnitelman kesän 2024 rakentamisesta.  Verkon rakentamisen etenemisestä kerromme tarkemmin rakentamispäivyksissä. Rakentamiskaudella eli sulan maan aikaan, pyrimme tekemään päivityksen vähintään kerran kuukaudessa. Jos olet jo tilannut valokuituliittymän, saat meiltä rakentamistiedotteita myös uutiskirjeellä.

Valokuidun maanrakennustyöt Oulunsalossa jatkuvat kesäkuun alussa, ja jos routatilanne sallii, jo hieman aikaisemminkin. Taajama-alueella kaivutyöt alkavat Lunkin ja Lassilan alueilta.

Oulunsaon valokuituverkon rakentaminen
Kuva: Oulunsalon hankealueen rakentamisen eteneminen taajama-alueilla.
 

Tällä rakennuskaudella meillä on käytössämme myös toinen maanrakennusryhmä, joka tekee kaivutöitä Varjakan, Ervastinkylän ja Pajuniemen alueilla.

Kuva: Rakentaminen etenee kahden maanrakennusyksikön voimin.

Yhteisrakentamisen vaikutukset aikatauluihin

Oulunsalon Lassilassa ja Öörnissä sekä Vihiluodossa käyttöikänsä päähän tullutta sähkön ilmajohtoverkkoa korvataan maakaapeloinnilla. Jotta kaivutöistä koituvat haitat asukkaille ja alueen liikenteelle olisivat mahdollisimman pienet, valokuitu laitetaan samaan kaivantoon sähköverkon kanssa. Yhteisrakentaminen vaikuttaa valokuidun toimitusaikatauluihin. Lue lisää yhteisrakentamisen vaikutuksesta valokuidun toimitusaikatauluun. 

MeidänKuitu

Jo tuhannet lähiseutusi asukkaat ovat valinneet MeidänKuidun, joka tuodaan kotiin avaimet käteen -toimituksella. Omakotitaloasujat saavat valokuituliittymän kotiin huippuedulliseen 100 euron liittymähintaan. Laajakaistapalvelun voi valita kahdesta eri nopeusvaihtoehdosta: 200/200 Mbit/s tai 1000/1000 Mbit/s. Verkon langatonta jakamista varten tarvitaan reititin, jonka saa hankkittua kauttamme edullisesti valokuituliittymän tilauksen yhteydessä. MeidänKuitu-liittymässä ei ole ennakkomaksuja, maksat vasta kun liittymä on rakennettu ja käytössäsi.

Tiesithän, että sähköosuuskuntien henkilöjäsenet saavat jäsenalennusta myös laajakaistan kuukausimaksusta! Lisätietoa jäsenalennuksesta.

Toimitamme valokuitua myös taloyhtiöihin. MeidänKuidun taloyhtiöpaketit ovat vaivattomia kokonaisratkaisuja, joista löytyy tilaa taloyhtiökohtaisille tarpeille ja toiveille.

Miksi tilaus kannattaa hyvissä ajoin?

Aloitamme rakentamisen alueilta, joilla liittymätiheys ja tehtyjen sopimusten määrä on suuri. Näin saamme tehokkaimmin valokuidun käyttöön mahdollisimman monelle. Mitä aikaisemmin saamme riittävän määrä tilauksia tietylle alueelle, sitä nopeammin voimme tehdä päätöksen rakentamisesta ja aloittaa varsinaisen verkon suunnittelun. 

Tilaamalla itse ja kannustamalla naapureitasikin tekemään valokuitutilauksen hyvissä ajoin, voit vaikuttaa valokuidun tuloon omalle alueellesi.

Verkko valmistuu uusilla alueilla reilun vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta. Kun kuitu on asennettu kotiisi, sinulla on 18 kk aikaa ottaa MeidänKuidun laajakaistapalvelu käyttöön.

Miksi valokuitu?

Valokuitu on tehokas ja vakaa yhteys, joka ei häiriinny säästä tai naapurin netinkäytöstä. Sen kaistatila on käytännössä rajaton. Valokuidulla mahdollistat sujuvan etätyön ja takaat arjen palveluiden saatavuuden – nyt ja tulevaisuudessa.

  • Nopea ja pätkimätön netti
  • Luotettava, vakaa ja tietoturvallinen
  • Mahdollistaa kaapeli-TV:n
  • Riittävä myös tulevaisuudessa
  • Nostaa kotisi arvoa

Miten valokuitu tuodaan kotiin?

Valokuidun hankinta alkaa liittymäsopimuksen teolla. Hyvissä ajoin ennen rakentamisen aloittamista suunnittelemme kanssasi valokuidun reitin kiinteistöön. Pyrimme aina suunnittelemaan reitin niin, että esimerkiksi asfaltti tai istutukset eivät osu reitille. Jos tontilla on valmiita putkituksia, hyödynnämme niitä mahdollisuuksien mukaan.

MeidänKuitu tuodaan kotiin avaimet käteen -toimituksella.

Ammattilaisemme kytkevät liittymän käyttövalmiiksi ja testaavat yhteyden. Tämän jälkeen kodissasi on tehokas ja pätkimätön nettiyhteys – aito valokuitu.

Kiinteä nettiliittymä satasella - eikä muita kuluja - on tarjous, joka ei tule toistumaan. Varmista valokuidun tulo alueellesi ja tilaa valokuituliittymä: oss.fi/valokuitu tai kysy lisää (08) 310 1337.

Tilaa valokuitu jo tänään!

Usein kysyttyä valokuidusta

Kaapeli-TV kotiin

Valokuitu mahdollistaa kotiin myös hyvälaatuiset tv-yhteydet ja runsaasti HD-kanavia tarjoavan kaapeli-TV-palvelun.

Lue lisää