Oulunsalon valokuituverkko laajenee

MeidänKuitu-valokuituverkko laajenee Oulunsalossa Lentokentäntien pohjoispuolella ja tuo alueen asukkaille saataville myös kaapeli-TV:n. Unohda pätkivä netti ja tee valokuidun liittymäsopimus uskomattoman edullisella 100 euron hinnalla. Verkon rakentaminen alkoi kesällä 2023 ja jatkuu routatilanteen salliessa keväällä 2024.

Kuva: MeidänKuitu-valokuituverkko laajenee Lentokentäntien pohjoispuolella. 

Hankkeen eteneminen

Oulunsalon hankealue on iso ja rakentaminen etenee vaiheittain siten, että alue tehdään osa kerrallaan valmiiksi kaivutöistä käyttöönottoon asti. Alla olevasta kuvasta näet suunnitelman rakentamisjärjestyksestä. Verkon rakentamisen etenemisestä kerromme säännöllisissä rakentamispäivyksissä. Rakentamiskaudella eli sulan maan aikaan, pyrimme tekemään päivityksen vähintään kerran kuukaudessa. Jos olet jo tilannut valokuituliittymän, saat meiltä rakentamistiedotteita myös uutiskirjeellä.

Oulunsaon valokuituverkon rakentaminen
Kuva: Oulunsalon hankealueen rakentaminen etenee vaiheittain.
 

Yhteisrakentamisen vaikutukset aikatauluihin

Oulunsalon Lassilassa ja Öörnissä sekä Vihiluodossa käyttöikänsä päähän tullutta sähkön ilmajohtoverkkoa korvataan maakaapeloinnilla. Jotta kaivutöistä koituvat haitat asukkaille ja alueen liikenteeelle olisivat mahdollisimman pienet, valokuitu laitetaan samaan kaivantoon sähköverkon kanssa. Yhteisrakentaminen vaikuttaa valokuidun toimitusaikatauluihin. Lue lisää yhteisrakentamisen vaikutuksesta valokuidun toimitusaikatauluun. 

MeidänKuitu

Jo tuhannet lähiseutusi asukkaat ovat valinneet MeidänKuidun, joka tuodaan kotiin avaimet käteen -toimituksella. Omakotitaloasujat saavat valokuituliittymän kotiin huippuedulliseen 100 euron liittymähintaan. Laajakaistapalvelun voi valita kahdesta eri nopeusvaihtoehdosta: 200/200 Mbit/s tai 1000/1000 Mbit/s. Verkon langatonta jakamista varten tarvitaan reititin, jonka saa hankkittua kauttamme edullisesti valokuituliittymän tilauksen yhteydessä.

Toimitamme valokuitua myös taloyhtiöihin. MeidänKuidun taloyhtiöpaketit ovat vaivattomia kokonaisratkaisuja, joista löytyy tilaa taloyhtiökohtaisille tarpeille ja toiveille.

MeidänKuitu-liittymässä ei ole ennakkomaksuja, maksat vasta kun liittymä on rakennettu ja käytössäsi.

Miksi tilaus kannattaa tehdä jo nyt?

Rakentaminen käynnistyy Oulunsalossa vuonna 2023 ja etenee vaiheittain. Aloitamme alueilta, joilla liittymätiheys ja tehtyjen sopimusten määrä on suuri. Näin saamme tehokkaimmin valokuidun käyttöön mahdollisimman monelle. Mitä aikaisemmin saamme riittävän määrä tilauksia tietylle alueelle, sitä nopeammin voimme tehdä päätöksen rakentamisesta ja aloittaa varsinaisen verkon suunnittelun. 

Tilaamalla itse ja kannustamalla naapureitasikin tekemään valokuitutilauksen hyvissä ajoin, voit vaikuttaa valokuidun tuloon omalle alueellesi.

Verkko valmistuu uusilla alueilla reilun vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta. Kun kuitu on asennettu kotiisi, sinulla on 18 kk aikaa ottaa MeidänKuidun laajakaistapalvelu käyttöön.

Miksi valokuitu?

Valokuitu on tehokas ja vakaa yhteys, joka ei häiriinny säästä tai naapurin netinkäytöstä. Sen kaistatila on käytännössä rajaton. Valokuidulla mahdollistat sujuvan etätyön ja takaat arjen palveluiden saatavuuden – nyt ja tulevaisuudessa.

  • Nopea ja pätkimätön netti
  • Luotettava, vakaa ja tietoturvallinen
  • Mahdollistaa kaapeli-TV:n
  • Riittävä myös tulevaisuudessa
  • Nostaa kotisi arvoa

Miten valokuitu tuodaan kotiin?

Valokuidun hankinta alkaa liittymäsopimuksen teolla. Hyvissä ajoin ennen rakentamisen aloittamista suunnittelemme kanssasi valokuidun reitin kiinteistöön. Pyrimme aina suunnittelemaan reitin niin, että esimerkiksi asfaltti tai istutukset eivät osu reitille. Jos tontilla on valmiita putkituksia, hyödynnämme niitä mahdollisuuksien mukaan.

MeidänKuitu tuodaan kotiin avaimet käteen -toimituksella.

Ammattilaisemme kytkevät liittymän käyttövalmiiksi ja testaavat yhteyden. Tämän jälkeen kodissasi on tehokas ja pätkimätön nettiyhteys – aito valokuitu.

Kiinteä nettiliittymä satasella - eikä muita kuluja - on tarjous, joka ei tule toistumaan. Varmista valokuidun tulo alueellesi ja tilaa valokuituliittymä: oss.fi/valokuitu tai kysy lisää (08) 310 1337.

Tilaa valokuitu jo tänään!

Usein kysyttyä valokuidusta

Kaapeli-TV kotiin

Valokuitu mahdollistaa kotiin myös hyvälaatuiset tv-yhteydet ja runsaasti HD-kanavia tarjoavan kaapeli-TV-palvelun.

Lue lisää